Filtrovat podle
Výrobci
Cena
Filter

Čokoládovna Ajala

V brněnské čokoládovně Ajala používají k výrobě čokolády Ajala výhradně jen výběrové kakaové boby a třtinovou šťávu. Přeměna kakaového bobu v tabulku čokolády trvá asi deset dní. Kakaové boby pocházejí z ověřených destinací, jako jsou Střední a Jižní Amerika, jde o původní oblasti, kde byly boby pěstovány odjakživa. Výsledkem je výtečná chuť, s níž se běžné kakaové boby nemohou srovnávat. Všechny čokolády Ajala jsou vyráběny v Česku, konkrétně v Brně a i pro ostatní suroviny se snaží využívat především české zdroje včetně obalů z ručně tištěných papírů Calico.

Více o produktech v této sekci.

Čokoláda Ajala horká - Elixír 250 g

Vychutnejte si takovou čokoládu, jakou zbožňovali Mayové, tekutou a opravdovou. 

70% Cacao 100% Lásky :)

Skladem
Cena 355 Kč

Vychutnejte si takovou čokoládu, jakou zbožňovali Mayové, tekutou a opravdovou.  70% Cacao 100% Lásky :)

Čokoláda Ajala Coco kréma 55 %

Ty nejkvalitnější kakaové boby a krémová chuť kokosu se snoubí v nevšední smetanový zážitek. 

55% Cacao 100% Lásky :)

Skladem
Cena 120 Kč

Ty nejkvalitnější kakaové boby a krémová chuť kokosu se snoubí v nevšední smetanový zážitek.  55% Cacao 100% Lásky :)

Čokoláda Ajala Květy a pomeranče 70 %

Jaro je oslavou života, příroda se probouzí po zimním spánku a vše znovu ožívá. Tato čokoláda je plná života.

70% Cacao 100% Lásky :)

 

Skladem
Cena 120 Kč

Jaro je oslavou života, příroda se probouzí po zimním spánku a vše znovu ožívá. Tato čokoláda je plná života. 70% Cacao 100% Lásky :)  

Čokoláda Ajala kávová 70 %

Čerstvě pražená káva od české pražírny doubleshot tvoří s čokoládou Ajala velmi vyváženou a jemnou kombinaci

70% Cacao 100% Lásky :)

Skladem
Cena 120 Kč

Čerstvě pražená káva od české pražírny doubleshot tvoří s čokoládou Ajala velmi vyváženou a jemnou kombinaci.  70% Cacao 100% Lásky :)

Čokoláda Ajala 48% Nugátová lískový oříšek

Vychutnejte si dokonale krémovou rozkoš s hladivou chutí čokolády a jemně pražených lískových oříšků. 

48% CACAO 100% LÁSKY

Skladem
Cena 120 Kč

Vychutnejte si dokonale krémovou rozkoš s hladivou chutí čokolády a jemně pražených lískových oříšků.  48% CACAO 100% LÁSKY

Čokoláda Ajala 66% Mák a Višeň

Čokoláda Mák a Višeň voní jako letní zahrada a chutná jako ten nejlepší makový koláč od babičky. 
56% CACAO 100% LÁSKY

Skladem
Cena 120 Kč

Čokoláda Mák a Višeň voní jako letní zahrada a chutná jako ten nejlepší makový koláč od babičky. 56% CACAO 100% LÁSKY

Čokoláda Ajala Vánoční 67%

Vánoční vůně schované v lahodné čokoládě. Kardamom, zázvor a skořice zahřejí i na duši!

67% Cacao 100% Lásky :)

Není skladem
Cena 135 Kč

Vánoční vůně schované v lahodné čokoládě. Kardamom, zázvor a skořice zahřejí i na duši! 67% Cacao 100% Lásky :)

Čokoládovna Ajala: Příběh české řemeslné čokolády

Historie a Založení

Čokoládovna Ajala byla založena v Brně v roce 2014 Filipem Teplým a jeho ženou Silvií. Inspirace k výrobě čokolády přišla po ochutnání tradiční mayské čokolády z Guatemaly, kterou jim přivezl kamarád. Tento zážitek je natolik oslovil, že se rozhodli vyrábět vlastní čokoládu podle původních metod, což vedlo k založení manufaktury Ajala.

Výrobní proces a filosofie

Ajala vyrábí svou čokoládu metodou "bean-to-bar", což znamená, že čokoládu vyrábí přímo z kakaových bobů, nikoliv z polotovarů. Tento proces zahrnuje pečlivý výběr a pražení bobů, jejich mletí na žulových kamenech a následné staření čokoládové hmoty. Celý proces výroby jedné tabulky čokolády trvá zhruba 10 dní.

Čokoládovna Ajala klade důraz na kvalitu surovin a etické získávání kakaových bobů, které pochází z různých částí Střední a Jižní Ameriky, jako je Dominikánská republika, Ekvádor, Grenada, Haiti, Jamajka, Kolumbie, Peru a Venezuela.

Unikátní složení a chuť

Ajala se vyznačuje používáním panelu, což je šťáva z cukrové třtiny, místo běžného rafinovaného cukru. Tento přístup zachovává maximum živin a přidává čokoládě jedinečnou chuť. Ajala nabízí různé varianty čokolád, včetně těch s příchutí květů a pomerančů, kokosu a ananasu, nebo třeba s kávou.

Mezinárodní úspěchy

Od svého založení se Ajala stala uznávanou čokoládovnou na mezinárodní úrovni. Získala několik cen na prestižních soutěžích jako jsou International Chocolate Awards.

Filozofií Ajaly je nejen vyrábět kvalitní čokoládu, ale také obnovit tradiční metody výroby a podporovat etické obchodování s kakaem. Manufaktura se snaží navázat na historickou tradici Československa jako jednoho z největších zpracovatelů kakaových bobů na světě.

Čokoládovna Ajala je příkladem toho, jak vášeň a odhodlání mohou vést k vytvoření něčeho výjimečného. Od skromných začátků až po mezinárodní uznání, Ajala pokračuje v cestě za výrobou autentické, kvalitní a eticky produkované čokolády. Její příběh je inspirací pro všechny, kdo věří v sílu tradice a poctivého řemesla.

Proč nakupovat kvalitní čokoládu Ajala u nás?

  • Čokoládu Ajala, která je skladem, umíme doručit už druhý den od objednávky!
  • Kamenné prodejny v Praze a odběrná místa po celé České republice.
  • Máme i širokou nabídku produktů k přípravě kávy a čaje.
  • Potřebujete poradit? Naše zákaznická podpora je tu pro vás.