Starobylá rodinná čokoládovna z městečka Voiron ve Francii byla založena již roku 1884. Známá je svou rozsáhlou řadou „single-origin“ čokolád a hořko-mléčnými čokoládami s extra vysokým obsahem kakaa. Čokoládovna Bonnat má jedno historické prvenství: jako první zde navrhli řadu tabulkových čokolád s 75% kakaa, kde každá čokoláda je vyrobena z kakaových bobů z jiné země. Těmto čokoládám se začalo říkat „single-origin“ neboli „jedno-oblastní“ čokolády. Nápad se rychle ujal a dnes ho napodobuje řada výrobců.
Kakaové boby nakupují z nejlepších plantáží, které si osobně vybírají. Ve svých čokoládách řady „single-origin“ nepoužívají emulgátory (sojový lecitin) a dokonce ani přírodní vanilku. Výsledkem je čistá čokoláda s bohatou a barevnou škálou chutí. Čokolády získaly řadu ocenění na mezinárodních soutěžích.
Více o produktech v této sekci.