espresso family. Konkrétně jednoho z mladších zástupců téhle populární kávové rodiny.
Představujeme dalšího členaJak espresso k macchiatu přišlo?
Espresso macchiato je dílem italských baristů, kteří ho světu představili koncem osmdesátých let minulého století. Jde o klasické nebo i dvojité espresso s trochou napěněného mléka. Mléka nesmí být moc, aby byla zachována výrazná chuť kávy.
Co k přípravě espresso macchiato potřebujete?
Určitě kvalitní kávovar na espresso, prvotřídní kávu a napěňovač na mléko, pokud není váš kávovar vybaven příslušnou tryskou. Zapomenout nesmíte ani na vhodný šálek či sklenici.
Mléka přidejte na hotové espresso jen tolik, aby příjemně podtrhlo a zjemnilo chuť kávy.
Zajímavosti o espressu macchiato:
- Ačkoliv většina zemí převzala původní italský název, pokud si budete chtít tento kávový nápoj objednat v Portugalsku, požádejte obsluhu o „cafe pingado“.
- V Itálii se káva s mlékem pije zejména v odpoledních hodinách, když si espresso macchiato objednáte ráno, počítejte s tím, že na vás v řadě podniků budou nahlížet jako na podivína.
- Když při návštěvě Austrálie narazíte v kavárně na termín „long macchiato“, měli byste vědět, že jde o nápoj z dvojitého espressa.
Espresso macchiato je tu pro každého, komu jde přednostně o chuť a aroma kvalitní kávy, zatímco přiměřená dávka mléka sehraje sice důležitou ale každopádně vedlejší roli.
Brazílie je světová jednička v produkci a exportu mimořádně kvalitní zrnkové kávy. Vůbec nejznámější a nejoblíbenější je 100% Arabica Brazílie Santos.
Brazílie je světová jednička v produkci a exportu mimořádně kvalitní zrnkové kávy. Vůbec nejznámější a nejoblíbenější je 100% Arabica Brazílie Santos.
Káva Lavado z pohoří na jihovýchodě Kuby Vás překvapí téměř nulovou aciditou a výraznou chutí hořké čokolády a karamelu.
Káva Lavado z pohoří na jihovýchodě Kuby Vás překvapí téměř nulovou aciditou a výraznou chutí hořké čokolády a karamelu.
Vytvořte si krásně hustou sametovou mléčnou pěnu do domácího cappuccina či caffé latte díky šlehači mléka od italské značky Bialetti. Objem pro 166ml mléka (nádoba je 3x větší).
Vytvořte si krásně hustou sametovou mléčnou pěnu do domácího cappuccina či caffé latte díky šlehači mléka od italské značky Bialetti. Objem pro 166ml mléka (nádoba je 3x větší).
Kompaktní ruční šlehač na mléko.
Kompaktní ruční šlehač na mléko.
Brazílie Santos, zrnková káva arabica
Kuba Lavado, zrnková káva arabica
Napěňovač mléka Bialetti Tuttocrema 166ml
Šlehač na mléko Kaffia
- Další metody přípravy kávy
- Příprava kávy ve french pressu
- Příprava kávy Cold brew (studená káva)
- Příprava kávy v moka konvici
- Příprava kávy v džezvě
- Příprava kávy ve Vacuum pot
- Příprava filtrované kávy
- Příprava kávy - Espresso - kompletní manuál
- Příprava kávy v Aeropressu
- Příprava zelené kávy s pražením
- Příprava vietnamské kávy
- Nápoje z espressa
- Příprava kávy v Chemexu
- Příprava yerba maté v kalabase
- Ledová káva - recepty na 6 způsobů
- Příchutě do kávy
- Příprava kávy flat white
- Příprava kávy frappé
- Příprava kávy batch brew
- Příprava kávy espresso tonic
- Příprava kávy cappuccino
- Příprava caffe latte
- Příprava latte macchiato
- Příprava kávy ristretto
- Příprava espresso doppio
- Příprava kávy americano
- Příprava kávy lungo