Recept na přípravu Aeropressu od jeho vynálezce!
Posted by
srp 26, 2019
Blog o kávě | GourmetKava
0 Comments
Metoda, kterou doporučuje vynálezce Alan Adler je poměrně odlišná od toho, jak připravuje Aeropress většina příznivců výběrové kávy. Vše začíná už tím, že Alan bere Aeropress jako přístroj na přípravu espressa, zatímco "ostatní" je řadí spíše mezi kávu filtrovanou. Dále Alan předpokládá, že Aeropress je na přípravu 1-3 šálků espressa. Další velký rozdíl je, že kávu zalévá 80 C vodou, to způsobuje, že je káva sladší.
Příprava kávy v Aeropressu podle Alana:
- Namelte cca 15g kávy (1 aeropress odměrka), hrubost by měla být jemnější cca něco mezi espresso a dripper
- Vložte papírový filtr, postavte Aeropress na šálek a vsypte do do něj rovnoměrně kávu
- Nalijte vodu o teplotě 80C do Aeropressu cca po stupeň 2, pro 1 šálek (3 pro 2 šálky, 4 pro 3 šálky)
- 10 sekund míchejte kávu v Aeropressu
- 40-50 sekund velmi jemně a pomalu stlačujte kávu
- Pokud chcete kávu slabší na způsob Americano, dolijte horkou vodou
- Vyklepněte kávu do koše a Aeropress opláchněte horkou vodou
Aeropres můžete zakoupit i nás, podívejte se na produktovou stránku.
Vyberte si u nás kvalitní kávu, mlýnek, kávovar, french press, moka konvičku, dripper, džezvu a další.