Etiopie ležící v Africkém rohu ve východní Africe je zemí, ve které se začaly psát samotné dějiny kávy. Samotné slovo „káva“ je odvozeno od provincieKaffa, v níž se údajně káva poprvé pěstovala. V současné době, kdy je Etiopie největším producentem a vývozcem kávy Arabica z afrických zemí a celosvětově zaujímá 5. místo, zde stále převážně v jižní části země nalezneme lesy divoce rostoucího kávovníku. Asi 98 % veškeré produkce kávypochází z místních malých farem.
Odrůda Sidamo je skutečným africkým klenotem, který patří mezi nejžádanější kávy na světě. Není divu, když se zde kávové umění předává z generace na generaci.
Původ kávy: V regionu Sidamo, který nalezneme v jižní části Etiopie, se malí farmáři starají o pěstování a produkci jedné z nejzajímavějších káv na světě v nadmořské výšce kolem 2200 m.n.m. Tato výška jí propůjčuje střední kyselost.
Chuť: Pro Sidamo je typická jemná a plná chuť s čokoládovou plností, doprovázená opojným a hlubokým kořeněným květinovým aroma s příchutí vinné révy. Tělo je lehčí a krásně sametové. Každý doušek této luxusní kávy uzavírá citrusové aroma. Káva je ceněna pro svoji příjemnou ovocnou kyselost.
Nevím,kde se stala chyba,ale káva už po otevření jde cítit spáleninou.<br />
Přepražená,zrna se droli mezi prsty.<br />
Velké zklamání u jinak perfektní kávy....