
tvůj vozík je prázdný
-
Káva
- Mlýnky
-
Alternativní přípravy
-
Kávovary
-
Příslušenství
-
Termosky, termohrnky
-
Kávové filtry
-
Digitální váhy
-
Ostatní příslušenství
-
Napěňovače mléka
-
Šálky, sklenice a hrnky na kávu
-
Teploměry
-
Čistící prostředky
-
Odklepávače - knockbox
-
Časopis Roast Different a knihy o kávě
-
Skladování kávy
-
Konvice na vaření vody
-
Servírování kávy
-
Konvičky na mléko
-
Rychlovarné konvice
-
- Čokoláda
- Čaj
- ZLEVNĚNO
- Pro firmy
-
O nákupu
- Doprava a platba
- Prodejna kávy Praha - Vinohrady
- Výdejní místo Praha - Karlín
- Reklamace, rozbité zboží, vrácení
- Návody k produktům
- Vánoční provoz, čtěte!
- Reklamační řád
- Ochrana osobních údajů
- Všeobecné obchodní podmínky
- Podmínky užití e-shopu
- Zpětný odběr elektro / baterie
- Cupping / ochutnávka kávy v GourmetKava.cz
- značky
-
O kávě
-
Články o kávě
- Naše pražená káva, jaká je?
- Světlé vs. tmavé pražení kávy
- Srovnání káva Arabica vs. káva Robusta
- Káva Trung Nguyen, skvělá vietnamská káva
- Zelená káva - káva na hubnutí i jako prevence
- Historie kávy
- Druhy kávovníků a produkce kávy
- Fair trade káva
- BIO káva, organická káva
- Jak a kde se pěstuje káva?
- Výroba rozpustné kávy
- Cibetková káva
- Kyselost kávy, co ji způsobuje
- 17 zajímavostí o kávě které neznáte
- Džezva a příprava turecké kávy
- Bezkofeinová káva, výroba a účinky
- Způsoby pražení kávy
- Jak uskladnit kávu a nejčastější chyby
- Káva jako hnojivo, logr pro hnojení i do kompostu
- 3 nejdražší kávy světa
- Nejsilnější káva na světě
- Káva s reishi
- Káva piccolo aneb kofeinový Yetti
- Malování kávou
-
Příprava kávy
- Příprava kávy ve french pressu
- Příprava kávy Cold brew (studená káva)
- Příprava kávy v moka konvici
- Příprava kávy v džezvě
- Příprava kávy ve Vacuum pot
- Příprava filtrované kávy
- Espresso - kompletní manuál
- Příprava kávy v Aeropressu
- Příprava zelené kávy s pražením
- Příprava vietnamské kávy
- Jak naplnit plnitelné kapsle kávou
- Nápoje z espressa
- Příprava kávy v Chemexu
- Ledová káva - recepty na 6 způsobů
- Jak odvápnit kávovar
- Příchutě do kávy
- 7 nejčastějších chyb při přípravě kávy
- Urnex Cafiza - návod na čištění kávovaru
- Příprava kávy flat white
- Příprava kávy frappé
- Příprava kávy batch brew
- Příprava kávy espresso tonic
- Příprava kávy cappuccino
- Příprava kávy caffe latte
- Příprava kávy latte macchiato
- Příprava espresso macchiato
- Příprava kávy ristretto
- Příprava kávy espresso doppio
- Příprava kávy americano
- Příprava kávy lungo
- Příprava domácího cuppingu - ochutnávky kávy
- Jak umlít kávu bez mlýnku
-
Jak vybrat
-
Káva a zdraví
-
Příprava čaje
-
Čaj a zdraví
-
Články o čaji
-
Káva
Indie Cherry, zrnková káva ROBUSTA
Cherry je vysoce kvalitní silná a intenzivní Robusta s lehce čokoládovou chutí, vyšší hořkostí typickou pro Robustu a také s vyšším obsahem kofeinu, který je až 2x vyšší oproti Arabice.
Hodnocení na Heurece 98%
Doprava zdarma nad 2000Kč
Vše skladem, zítra u vás
Káva pražená každý týden
- Doporučená příprava
- Espresso
- Způsob zpracování
- Promyté (washed)
- Kyselost
- nízká
- Stupeň pražení
- tmavší
- Kávovník
- 100% Robusta
Druhým nejrozšířenějším druhem kávovníku je Kávovník statný (Coffee Arabica) neboli Robusta. Robusta je mezi milovníky kávy vyhledávaná především díky vysokému obsahu kofeinu. Káva připravená z Robusty Vás zcela jistě zbaví únavy, obsahuje totiž až 2x více kofeinu než Arabica. Další velkou předností Robusty je její krásná crema, která je tmavší a krásně vysoká. Robusta se velmi často používá do směsí a Arabicou. Arabica dodává chuť a aroma a Robusta dodává požadovanou sílu, cremu a vysoký obsah kofeinu. Vhodným poměrem docílíte opravdu skvělého výsledku. Na trhu je dnes možné sehnat Robustu různých kvalit, od těch vyloženě špatných po ty, které se dají srovnávat s těmi nejlepšími Arabicami. Jednou z nejlepších Robust, které se k Vám mohou dostat je právě Indie Cherry.
Původ kávy: Robusta má pro svůj růst ráda teplo a vlhko a právě takové prostředí jí na 100 % poskytuje Indie, která je s Vietnamem, Brazílií a Indonésií největším světovým producentem. Naše robusta pochází z Indie ze státu Karnataka. Zde rostou kávovníky především v horských oblastech. Pro indickou robustu je typické i unikátní zpracování zrn pomocí tzv. metody moonsoning (monzunování). Po sklizni je káva vystavena několikatýdennímu působení studeného větru a monzunových dešťů, které mají v Indii skutečnou sílu, a tím získá pro sebe velmi specifickou chuť, kvůli které je mnohými vyhledávána.
Chuť: Robusta je jednoduše silnější než Arabica a je také hořčejší. Je to silná káva s krásnou vysokou cremou. Pod typickou štiplavostí v ní nakonec objevíte čokoládové tóny. Cherry není kyselá, má střední až nízkou aciditu. Jedná se o silnou, intenzivní kávu, kterou oceníte především ve chvílích, kdy potřebujete skutečně povzbudit. Obsah kofeinu je v jednom šálku kolem 250mg, zatímco Arabica má obsah nižší, kolem 120mg.
Složení: 100% Robusta (pro více informací o robustě klikněte)
Stupeň pražení: City+
Více o přípravě kávy Espresso se dozvíte v naší sekci Příprava kávy - Espresso.
Parametry
- Doporučená příprava
- Espresso
- Způsob zpracování
- Promyté (washed)
- Kyselost
- nízká
- Stupeň pražení
- tmavší
- heureka-nazev
- Gourmet Káva Indie Cherry, zrnková, 250 g
- zbozi-nazev
- Gourmet Káva Indie Cherry, zrnková, 250 g
- heureka-sk-nazev
- Gourmet Káva Indie Cherry, zrnková, 250 g
- google-nazev
- Káva Indie Cherry, zrnková, 250 g
- label
- Robusta
- Kávovník
- 100% Robusta
Specifické reference
- ean13
- 722777097464
Reviews (11)
Plná hořká chuť, přesně to co jsem chtěl. Super!!!
Dobrá créma na pohled. Kombinuju v různém poměru s různými arabicami.
Kdo nemá rád kyselou kávu, tak tato je vynikající
Kávu kupujeme již několikátý rok a lepší kávu jsme v poměru cena x kvalita nepili.
Koupeno jako vánoční dárek pro dceru.<br /> Zatím byla vždy spokojená.

Cherry je vysoce kvalitní silná a intenzivní Robusta s lehce čokoládovou chutí, vyšší hořkostí typickou pro Robustu a také s vyšším obsahem kofeinu, který je až 2x vyšší oproti Arabice.