Keňa Top Masai, STŘEDNĚ PRAŽENÁ, zrnková káva arabica
STREDNE PRAŽENÁ káva Keňa Top Masai . V oblasti okolo najvyššej africkej hory Kilimandžáro sa rodí jedna z najkvalitnejších 100% arabíc sveta , vďaka ktorej dosiahnete kávovú blaženosť.
tvůj vozík je prázdný
V oblasti kolem nejvyšší africké hory Kilimandžáro se rodí jedna z nejkvalitnějších 100% arabic světa, díky které dosáhnete kávové blaženosti.
Keňa je dnes jedním z nejvýznamnějších producentů kvalitní kávy na světě. Svoji jedinečnost získává především podmínkami, ve kterých káva roste. Rozsáhlé plantáže se nachází zejména v oblasti nejvyšší africké hory Kilimandžáro. Vysoká nadmořská výška, vulkanická půda, dostatek příjemného slunce a také dešťů zajištují, že se kávě v této oblasti opravdu daří.
Původ kávy: Keňa Top Masai pocházející z oblasti kolem Kilimandžára získala svůj název podle původní africké etnické skupiny Masajů, kteří se usídlili právě mezi Kilimandžárem a horou Mount Kenya. V Keni jsou téměř 2/3 celkové produkce kávy pěstovány na malých farmách, které zaměstnávají podle odhadů z roku 2012 až 6 milionů obyvatel z celkových 44,4 milionů.
Chuť: Káva Keňa Top Masai je jednou z nejkvalitnějších a nejznamenitějších arabic světa. Očaruje Vás svojí neuvěřitelnou harmonií všech chutí a to jak těch kyselých po pomerančích či mandarinkách, tak sladkých po červených třešních. Spektrum chutí je u této kávy opravdu široké. Najdete zde i nádech jasmínu a vinné révy. Tělo kávy je přitom krásně plné. Vulkanická půda propůjčuje kávě Top Masai příjemnou kyselost, kterou ale přitom doprovází sametová hebkost. O kávě Top Masai se šušká, že je to to nejlepší, co může opravdový kávový gurmán okusit.
Zpracování: mokré
Složení: 100% Arabica
Stupeň pražení: City+
Vynikající,nakyslá a velice lahodná.
výborná ,
váha: 18g kávy<br /> mletí: středně hrubé<br /> voda: 200ml<br /> teplota: 80°C<br /> čas extrakce: 1,5min a poté decentně protlačit<br /> <br />
V tuto chvíli nejlepší káva, na kterou jsem narazil. Používám ji do filtru.
Vynikající plná chuť. Podle mě jedna z nejlepších káv, kterou jsem pil.
STREDNE PRAŽENÁ káva Keňa Top Masai . V oblasti okolo najvyššej africkej hory Kilimandžáro sa rodí jedna z najkvalitnejších 100% arabíc sveta , vďaka ktorej dosiahnete kávovú blaženosť.
Káva Lavado z pohoří na jihovýchodě Kuby Vás překvapí téměř nulovou aciditou a výraznou chutí hořké čokolády a karamelu.
Tarrazu je velmi jemná a neskutečně dokonale vyvážená káva vysoké kvality pocházející z vyhaslých vulkanických pohoří na Kostarice.
Vulkanická půda Andských hor propůjčuje každému zrnku kávy Kolumbie Supremo neopakovatelnou chuť a silné aroma.
Mimořádně nízká acidita a čokoládová chuť se snoubí v kávě Brazílie Fazenda Rainforest, jejíž koupí podpoříte myšlenku ekologického a sociálně šetrného způsobu pěstování kávy.
Bezkofeinová káva Kolumbie 100% arabica je z 97 % zbavena kofeinu, ale stále 100% chutná! Vhodná pro osoby se zdravotními problémy, či ženy v těhotenství.
STŘEDNĚ PRAŽENÁ káva odrůdy Etiopie Sidamo. Etiopie dala kávě své jméno podle etiopské provincie Kaffa, a jedna z nejlepších káv na světě se pěstuje právě tam.
STŘEDNĚ PRAŽENÁ káva Kostarika Tarrazu je velmi jemná a neskutečně dokonale vyvážená káva vysoké kvality pocházející z vyhaslých vulkanických pohoří na Kostarice.
V oblasti kolem nejvyšší africké hory Kilimandžáro se rodí jedna z nejkvalitnějších 100% arabic světa, díky které dosáhnete kávové blaženosti.