
tvůj vozík je prázdný
-
Káva
- Mlýnky
-
Alternativní přípravy
-
Kávovary
-
Příslušenství
-
Termosky, termohrnky
-
Kávové filtry
-
Digitální váhy
-
Ostatní příslušenství
-
Napěňovače mléka
-
Šálky, sklenice a hrnky na kávu
-
Teploměry
-
Čistící prostředky
-
Odklepávače - knockbox
-
Časopis Roast Different a knihy o kávě
-
Skladování kávy
-
Konvice na vaření vody
-
Servírování kávy
-
Konvičky na mléko
-
Rychlovarné konvice
-
- Čokoláda
- Čaj
- ZLEVNĚNO
- Pro firmy
-
O nákupu
- Doprava a platba
- Prodejna kávy Praha - Vinohrady
- Výdejní místo Praha - Karlín
- Reklamace, rozbité zboží, vrácení
- Návody k produktům
- Vánoční provoz, čtěte!
- Reklamační řád
- Ochrana osobních údajů
- Všeobecné obchodní podmínky
- Podmínky užití e-shopu
- Zpětný odběr elektro / baterie
- Cupping / ochutnávka kávy v GourmetKava.cz
- značky
-
O kávě
-
Články o kávě
- Naše pražená káva, jaká je?
- Světlé vs. tmavé pražení kávy
- Srovnání káva Arabica vs. káva Robusta
- Káva Trung Nguyen, skvělá vietnamská káva
- Zelená káva - káva na hubnutí i jako prevence
- Historie kávy
- Druhy kávovníků a produkce kávy
- Fair trade káva
- BIO káva, organická káva
- Jak a kde se pěstuje káva?
- Výroba rozpustné kávy
- Cibetková káva
- Kyselost kávy, co ji způsobuje
- 17 zajímavostí o kávě které neznáte
- Džezva a příprava turecké kávy
- Bezkofeinová káva, výroba a účinky
- Způsoby pražení kávy
- Jak uskladnit kávu a nejčastější chyby
- Káva jako hnojivo, logr pro hnojení i do kompostu
- 3 nejdražší kávy světa
- Nejsilnější káva na světě
- Káva s reishi
- Káva piccolo aneb kofeinový Yetti
- Malování kávou
-
Příprava kávy
- Příprava kávy ve french pressu
- Příprava kávy Cold brew (studená káva)
- Příprava kávy v moka konvici
- Příprava kávy v džezvě
- Příprava kávy ve Vacuum pot
- Příprava filtrované kávy
- Espresso - kompletní manuál
- Příprava kávy v Aeropressu
- Příprava zelené kávy s pražením
- Příprava vietnamské kávy
- Jak naplnit plnitelné kapsle kávou
- Nápoje z espressa
- Příprava kávy v Chemexu
- Ledová káva - recepty na 6 způsobů
- Jak odvápnit kávovar
- Příchutě do kávy
- 7 nejčastějších chyb při přípravě kávy
- Urnex Cafiza - návod na čištění kávovaru
- Příprava kávy flat white
- Příprava kávy frappé
- Příprava kávy batch brew
- Příprava kávy espresso tonic
- Příprava kávy cappuccino
- Příprava kávy caffe latte
- Příprava kávy latte macchiato
- Příprava espresso macchiato
- Příprava kávy ristretto
- Příprava kávy espresso doppio
- Příprava kávy americano
- Příprava kávy lungo
- Příprava domácího cuppingu - ochutnávky kávy
- Jak umlít kávu bez mlýnku
-
Jak vybrat
-
Káva a zdraví
-
Příprava čaje
-
Čaj a zdraví
-
Články o čaji
-
Baratza Encore ESP černý elektrický mlýnek
Nová verze mlýnku Encore navržená přímo na espresso. Tato verze umožňuje jemnější nastavení kroků mletí než klasická verze bez ESP.
Hodnocení na Heurece 98%
Doprava zdarma nad 2000Kč
Vše skladem, zítra u vás
Káva pražená každý týden
Mlýnek má minimalistický design, je kompaktní a vyrobený z plastu, který nezanechává otisky prstů. Káva lze mlet do nádoby či přímo do portalifteru. Mlýnek je vybaven dvěma nádobami - větší slouží pro metody přípravy pomocí zalévání a menší espressový dávkovač s průměrem, který vyhovuje většině portafiltrů (průměr 54 mm a další adaptér zvyšující průměr na 58 mm). Mletí je spouštěno tlačítkem pulzního mletí, což vám umožňuje plnou kontrolu nad množstvím namleté kávy. Navíc je mlýnek Encore ESP vybaven vypínačem ON/OFF.
Nastavení hrubosti mletí
Encore ESP nabízí 40 nastavitelných stupňů hrubosti mletí, od velmi jemného po hrubé. Rozsah mezi 1 a 20 je vhodný pro přípravu pro espresso, což hlavní rozdíl oproti základní verzi, která neumožnuje tak jemné nastavení jednotlivých kroků u espressa, ale mele na espresso taky dobře! Nastavení mezi 21 a 40 je ideální pro metody zalévání, jako je Chemex, AeroPress, dripper, vaccum pot nebo French press. Bez ohledu na nastavení hrubosti mletí má mlýnek nízkou retenci - v mlýnku zůstává jen minimální množství namleté kávy.
Mlecí díly
Mlecí díly mlýnku Encore ESP jsou vyrobeny v Evropě a jsou to kuželovité ocelové mlecí díly M2 o průměru 40 mm, které zajišťují konzistentní a přesné mletí potřebné pro espresso a všechny přípravní metody. Kuželovitý mlecí díl mlýnku Encore ESP je snadno odnímatelný bez použití dalších nástrojů, což usnadňuje čištění a údržbu.
Motor
Výkonný stejnosměrný motor s vysokým krouticím momentem bez námahy pohání mlecí díly. Tento motor se otáčí pomalu, což zajišťuje chladný a tišší provoz a umožňuje dlouhé cykly mletí. Zapojení je vybaveno automaticky resetovatelným tepelným odpojovačem.
Kameny: M2 Ø 40 mm, kuželové, nerezová ocel.
Počet možností nastavení: 40
Rychlost: 1,5 - 2,4 g/s
Otáčky: 550 ot/min
Kapacita zásobníku: 230 g
Kapacita mletých zrn: velká -142 g, malá - 24 g
Hmotnost: 3,1 kg
Ke stažení
Příslušenství
Urnex Grindz 3x 35g
SklademPatentovaný produkt Urnex Grindz pro bezpečné a důkladné vyčištění kávových mlýnků od kávových olejů. Obsah: 3x 35g čistící směsi.
Urnex Grindz 430g granulát na čištění mlýnků
SklademPatentovaný produkt Urnex Grindz pro bezpečné a důkladné vyčištění kávových mlýnků od kávových olejů. Obsah: 430g čistící směsi.
Reviews (1)
Mlýnek vypadá velice lacině. Opravdu to není stylový doplněk kuchyně, který by zdobil. Krom toho se mu dá vyčíst ještě to, že namletá káva padá i mimo plastový šálek (hodila by se silnější podložka pod šálek) a že je třeba průběžně ručně dotahovat mlecí kámen. Ale to jsou dle mého detaily. Mlýnek hlavně dokáže mlet opravdu velice jemně, je k dispozici jemné krokové nastavení hrubosti mletí, je rychlý, praktický, jednoduše se ovládá a čistí, na můj vkus je mletí kávy rovnoměrné. Za tu cenu asi lepší mlýnek na espresso (ale i jiné druh káv) sehnat nelze. Nebo alespoň o žádném nevím. Hledal jsem docela dlouho

Nová verze mlýnku Encore navržená přímo na espresso. Tato verze umožňuje jemnější nastavení kroků mletí než klasická verze bez ESP.