Kostarika Tarrazu, STŘEDNĚ PRAŽENÁ, zrnková káva arabica
STŘEDNĚ PRAŽENÁ káva Kostarika Tarrazu je velmi jemná a neskutečně dokonale vyvážená káva vysoké kvality pocházející z vyhaslých vulkanických pohoří na Kostarice.
tvůj vozík je prázdný
Tarrazu je velmi jemná a neskutečně dokonale vyvážená káva vysoké kvality pocházející z vyhaslých vulkanických pohoří na Kostarice.
Káva a banány jsou dva hlavní vývozní artikly, které si většina z nás spojí s Kostarikou, zemí ležící ve střední Americe, omývanou z východu Karibským mořem a ze západu Pacifikem. Už v roce 1779 sem byly přivezeny první kávovníky z Etiopie a jako první na světě zde započala výroba kávy ve velkém. Dnes tvoří káva přibližně 1/4 tržeb plynoucích ze zahraničního obchodu. Kostarika si velmi zakládá na kvalitě kávy, kterou produkuje, a i proto je v zemi zakázáno pěstování robusty.
Původ kávy: Kostarika Tarrazu dostala své jméno podle regionu, ve kterém se nachází nejlepší a nejproslulejší kávovníkové plantáže, Tarrazu. Ten se nachází přibližně 80 km jižně od hlavního města San José a naše káva je zde pěstována v nadmořské výšce kolem 1600 m.n.m. Chuť a aroma jedné z nejproslulejších káv na světě tvoří kombinace kyselých půd po vyhaslých vulkánech, tropického slunce, jemného mořského větru a také toho, že je zde asi 100x více kávovníků než obyvatel. Proto je možné každé rostlině věnovat maximální péči, lásku a úsilí.
Chuť kávy: Tarrazu se vyznačuje neskutečnou vyvážeností. Bezprostředně po prvním doušku kávy ucítíte kořeněné čokoládové tóny doplněné karamelovým aroma, následuje bohaté harmonické tělo, které je doprovázeno oříškovou chutí. Káva je jemná, pouze lehce kyselá a pro svoje vlastnosti je velice vyhledávaná především ženami, a také těmi, kdo právě začínají s kvalitními kávami z nejproslulejších plantáží světa.
Zpracování: mokré
Odrůda: Caturra
Složení: 100% Arabica
Stupeň pražení: City+
za mě dost dobrá káva, možná i nejlepší co jsem kdy pila, používám na drip
STŘEDNĚ PRAŽENÁ káva Kostarika Tarrazu je velmi jemná a neskutečně dokonale vyvážená káva vysoké kvality pocházející z vyhaslých vulkanických pohoří na Kostarice.
Káva Lavado z pohoří na jihovýchodě Kuby Vás překvapí téměř nulovou aciditou a výraznou chutí hořké čokolády a karamelu.
Vulkanická půda Andských hor propůjčuje každému zrnku kávy Kolumbie Supremo neopakovatelnou chuť a silné aroma.
Etiopie dala kávě své jméno podle etiopské provincie Kaffa, a tak nikoho nepřekvapí, že jedna z nejlepších káv na světě se pěstuje právě tam.
Mimořádně nízká acidita a čokoládová chuť se snoubí v kávě Brazílie Fazenda Rainforest, jejíž koupí podpoříte myšlenku ekologického a sociálně šetrného způsobu pěstování kávy.
V oblasti kolem nejvyšší africké hory Kilimandžáro se rodí jedna z nejkvalitnějších 100% arabic světa, díky které dosáhnete kávové blaženosti.
Bezkofeinová káva Kolumbie 100% arabica je z 97 % zbavena kofeinu, ale stále 100% chutná! Vhodná pro osoby se zdravotními problémy, či ženy v těhotenství.
STŘEDNĚ PRAŽENÁ káva odrůdy Etiopie Sidamo. Etiopie dala kávě své jméno podle etiopské provincie Kaffa, a jedna z nejlepších káv na světě se pěstuje právě tam.
Tarrazu je velmi jemná a neskutečně dokonale vyvážená káva vysoké kvality pocházející z vyhaslých vulkanických pohoří na Kostarice.