tvůj vozík je prázdný
-
Káva
- Mlýnky
-
Alternativní přípravy
-
Kávovary
-
Příslušenství
- Termosky, termohrnky
- Kávové filtry
- Digitální váhy
- Ostatní příslušenství
- Napěňovače mléka
- Šálky, sklenice a hrnky na kávu
- Teploměry
- Čistící prostředky
- Odklepávače - knockbox
- Časopis Roast Different a knihy o kávě
- Skladování kávy
- Konvice na vaření vody
- Servírování kávy
- Konvičky na mléko
- Rychlovarné konvice
- Čokoláda
- Čaj
- ZLEVNĚNO
- Pro firmy
-
O nákupu
- Doprava a platba
- Prodejna kávy Praha - Vinohrady
- Výdejní místo Praha - Karlín
- Reklamace, rozbité zboží, vrácení
- Návody k produktům
- Vánoční provoz, čtěte!
- Reklamační řád
- Ochrana osobních údajů
- Všeobecné obchodní podmínky
- Podmínky užití e-shopu
- Zpětný odběr elektro / baterie
- Cupping / ochutnávka kávy v GourmetKava.cz
- značky
-
O kávě
-
Články o kávě
- Naše pražená káva, jaká je?
- Světlé vs. tmavé pražení kávy
- Srovnání káva Arabica vs. káva Robusta
- Káva Trung Nguyen, skvělá vietnamská káva
- Zelená káva - káva na hubnutí i jako prevence
- Historie kávy
- Druhy kávovníků a produkce kávy
- Fair trade káva
- BIO káva, organická káva
- Jak a kde se pěstuje káva?
- Výroba rozpustné kávy
- Cibetková káva
- Kyselost kávy, co ji způsobuje
- 17 zajímavostí o kávě které neznáte
- Džezva a příprava turecké kávy
- Bezkofeinová káva, výroba a účinky
- Způsoby pražení kávy
- Jak uskladnit kávu a nejčastější chyby
- Káva jako hnojivo, logr pro hnojení i do kompostu
- 3 nejdražší kávy světa
- Nejsilnější káva na světě
- Káva s reishi
- Káva piccolo aneb kofeinový Yetti
- Malování kávou
-
Příprava kávy
- Příprava kávy ve french pressu
- Příprava kávy Cold brew (studená káva)
- Příprava kávy v moka konvici
- Příprava kávy v džezvě
- Příprava kávy ve Vacuum pot
- Příprava filtrované kávy
- Espresso - kompletní manuál
- Příprava kávy v Aeropressu
- Příprava zelené kávy s pražením
- Příprava vietnamské kávy
- Jak naplnit plnitelné kapsle kávou
- Nápoje z espressa
- Příprava kávy v Chemexu
- Ledová káva - recepty na 6 způsobů
- Jak odvápnit kávovar
- Příchutě do kávy
- 7 nejčastějších chyb při přípravě kávy
- Urnex Cafiza - návod na čištění kávovaru
- Příprava kávy flat white
- Příprava kávy frappé
- Příprava kávy batch brew
- Příprava kávy espresso tonic
- Příprava kávy cappuccino
- Příprava kávy caffe latte
- Příprava kávy latte macchiato
- Příprava espresso macchiato
- Příprava kávy ristretto
- Příprava kávy espresso doppio
- Příprava kávy americano
- Příprava kávy lungo
- Příprava domácího cuppingu - ochutnávky kávy
- Jak umlít kávu bez mlýnku
- Jak vybrat
- Káva a zdraví
- Příprava čaje
- Čaj a zdraví
- Články o čaji
-
Články o kávě
Káva
Kapsle The Miners Nespresso® - Colombia Condor DECAF
Kapsle s výběrovou bezkofeinovou kávou od The Miners (10KS). Vhodné pro kávovary Nespresso®.
Chuť: Meruňka, klemetinka, skořice
Hodnocení na Heurece 98%
Doprava zdarma nad 2000Kč
Vše skladem, zítra u vás
Káva pražená každý týden
Kávové kapsle Miners jsou určeny pro použití s kávovary Nespresso®. Cílem je nabídnout skvělou kávu všem, kdekoli a kdykoli, a to s ohledem na přírodu.
Kapsle jsou vyrobeny z biopotravin a mají certifikát TUV o kompostovatelnosti. To znamená, že jsou bezpečné pro domácí kompostování.
- Acidita - nízká
- Hořkost - nízká
- Sladkost - vyšší
PŘÍBĚH KÁVY
FARMA EL VERGEL
Projekt El Vergel původně vznikl za účelem vytvoření inovativních postupů, které by dokázaly zlepšit podmínky rodin, jež se na projektu spolupodílí. Za projektem stojí Marha Bayter společně se svými syny Eliasem a Shadym. Samotná farma se nachází v regionu Tolima, který se rozprostírá na svazích pohoří Andy v Kolumbii.
Hlavním impulsem k vlastní produkci bezkofeinové kávy pro Eliase a Shadyho bylo zjištění, že naprostá většina těchto káv napříč celou Kolumbií se vyrábí z nekvalitní suroviny. Proto je tento nový decaf tvořen výhradně z kvalitních káv z farmy El Vergel. Vznikl tak produkt, který si navzdory zpracování zachovává svůj jedinečný charakter.
REGION TOLIMA
Region Tolima se nachází ve středozápadní Kolumbii. Samotné slovo Tolima pochází z místního domorodého jazyka a v překladu znamená ‘’řeka sněhu či mraku’’. Region se rozkládá v Cordillera Central uprostřed tří pohoří, což poskytuje širokou škálu mikroklimat vhodných pro pěstování vysoce kvalitních káv. Produkce kávy je zde hlavní zemědělskou činností v oblasti hned vedle pěstování fazolí a chovu dobytka.
Místní půda je velice bohatá na živiny, což nabízí ideální podmínky pro výsadbu kávovníků. Zdejší pěstitelé se původně soustředili převážně na velkovýnosové sklizně nižší kvality. Postupem času však začali přecházet k výběrové kávě a soustředí se na práci s mikroloty, které vyžadují značně více péče a prostředků. Kvantita pozvolna ustupovala kvalitě a během několika málo let se Tolima dostala do popředí hledáčku výběrových pražíren.
ZPRACOVÁNÍ METODOU SUGAR CANE
Při zpracování metodou sugar cane se káva nejprve napaří, aby se odstranila vrstva pergamenu. Během napařování se zvýší obsah vlhkosti a zrna postupně nabobtnají, což usnadňuje extrakci kofeinu. V tomto okamžiku se za použití extraktorů, získaných z fermentace cukrové třtiny, průběžným promýváním pomalu snižuje celkový obsah kofeinu až na požadovanou úroveň. Zrna se poté proplachují čistou vodou a párou tak, aby se odstranily zbytky rozpouštědla i z těch nejvnitřnějších částí. Nakonec se zrna suší, dokud není dosaženo původní vlhkosti. Tento způsob zpracování je k zrnu šetrný, jelikož se obejde bez využití vysokých teplot a nadměrného tlaku, které mohou zásadně narušit buněčnou strukturu zrna.
Nespresso® je ochranná známka společnosti Société des Produits Nestlé, S.A.