GourmetKáva Specialty Kolumbie EL SILENCIO 250g
Šťavnatá, plná a sladká káva s příjemným nádechem fermentace. Vyniká bohatou chutí a harmonickou vyvážeností, která potěší každého milovníka kávy. Chuť: Jahoda - Višeň - Rumová pralinka
tvůj vozík je prázdný
Zpracování honey dává kávě specifickou sladkost, v Kolumbii není moc běžné. Výjimečná káva, co stojí za to ochutnat. Chuť: červený rybíz - bobuloviny - jablečný koláč
Nadmořská výška: 1 730 m. n. m
Region: El Agrado, Piendamo, Cauca
Odrůda: Colomba, Castillo & Caturra
Farma: El Agrado
Cupping skóre: 87,5
Zpracování: honey
Pražírna: Beansmith
Jde o výběrovou kávu, kterou jsme pro vás pečlivě vybrali, a pražírna Beansmith ji pro nás upražila. Definic je mnoho, SCA (Asociace pro výběrovou kávu) konkrétně uvádí, že se jedná o kávy, které při odborném hodnocení dosáhnou alespoň 80 bodů ze 100, a neobsahuje výrazné defekty v chuti. U výběrových káv od nás také najdete vždy 100% transparentnost (farmy, dovozce, pražírna a prodejce).
V kávě neočekávejte výraznou hořkost, protože jsou praženy světleji než běžné kávy. Zpravidla v nich můžete najít spíše ovocnější chutě. Všechny naše kávy jsou primárně určené spíše na domácí přípravy jako je filtrovaná káva, ale to neznamená, že nemohou být zajímavé i v moka konvičce.
Zpracování Honey, je velmi zajímavá metoda, kdy se při odlupování zrnka od slupky ponechá trochu dužiny na zrnku. Pak káva s tímto zbytečkem schne a posléze tady v česku praží. Ten zbyteček slupky právě dodává zajímavé bobulovité a sladké chutě.
Asociación de Caficultores del Centro del Cauca por la Paz - ACC sdružuje 77 členů s průměrnou rozlohou 1,5 hektaru půdy, která se pohybuje v nadmořské výšce od 1 700 do 2 100 metrů, přičemž každý člen, který se k ní připojil, je přesvědčen o síle sdružení, jehož hlavním cílem je boj proti chudobě a sociálním konfliktům v regionu. Sdružení pomáhá svým členům s obchodními strategiemi a technologiemi souvisejícími s pěstováním; každý člen má však možnost rozhodnout se, jak zpracovávat svou kávu pomocí inovativních fermentací.
Kávové odrůdy, které členové pěstují, jsou castillo, cenicafé, tabi, bourbon, caturra a colombia.
Většina sušení se provádí pomocí parabolických a mechanických sil.
Proces zpracování kávy
1) Káva se sbírá velmi zralá, takže obsah cukru je vyšší.
2) Proces plavení: Plovoucí kávy se odstraňují, aby ke zpracování zůstaly pouze zralé.
3) Proces fermentace třešní po dobu 12 hodin v promývacím tanku.
4) Káva se rozmělní a uloží do přijímacího tanku na 36hodinovou fermentaci v muscilage.
5) Proces sušení: Třešně se přemístí do parabolického sušícího systému, dokud se nedosáhne 10% vlhkosti (5-6 dní).
Skvělá jemná lehce kyselá káva. Připravuji ji jako filtrovanou a je dokonalá. Vůně jablek a skořice je taková vánoční :)
Šťavnatá, plná a sladká káva s příjemným nádechem fermentace. Vyniká bohatou chutí a harmonickou vyvážeností, která potěší každého milovníka kávy. Chuť: Jahoda - Višeň - Rumová pralinka
Promytá káva s čistým a vyváženým profilem, který zvýrazňuje tóny třešní, červeného pomeranče a čokolády. Jemná acidita a sladkost dělají z této kávy skvělou volbu pro filtrované metody.
Vyvážená naturálně zpracovaná káva s sladkými ovocnými tóny. Perfektní pro ty, kdo hledají plnou chuť s příjemným a dlouhým dozvukem. Chuť: jablko - sušená brusinka - čokoláda
Anaerobně fermentovaná káva z regionu Guji nabízí jedinečný chuťový profil s tóny papáji, jablečného moštu a pomerančového likéru. Přirozené zpracování zdůrazňuje její sladkost a komplexitu.
Ideální káva pro milovníky kávy, kteří ocení šťavnaté a ovocné tóny. Chuť: Černý rybíz, Pomelo, Černý čaj
Pink Bourbon z farmy El Mirador přináší tóny jahodového koláče, sušeného kiwi a černého čaje. Elegantní fermentace zvýrazňuje sladkost a šťavnatost.
Skvěle vyladěná bezkofeinová káva s mírnou lehkou ovocností, hodící se na všechny přípravy. Chutě: Broskev - Citron - Earl grey
Plné a hutné espresso s příjemnou sladkostí a jemnou, osvěžující hořkostí v závěru. Dokonale vyvážená chuť pro skutečný zážitek. Chuť: Třešňová marmeláda - Brusinky - Hořká čokoláda
Zpracování honey dává kávě specifickou sladkost, v Kolumbii není moc běžné. Výjimečná káva, co stojí za to ochutnat. Chuť: červený rybíz - bobuloviny - jablečný koláč